A finn szauna magas hőfokon üzemel

finn szauna
finn szauna

Az észak-európaiak már nagyon régóta élnek a szaunázás lehetőségével. A finn szauna számít a leghagyományosabb fajtának. Belsejében magas, 100 vagy még annál több fok uralkodik. Ezt a típust nem mindenki viseli egyformán, ugyanis a szervezetet szoktatni kell hozzá. Nem szabad túl sokáig benne tartózkodni, mert rosszulléthez vezethet, ha túlzásba viszik.

A finn szauna használata után közvetlenül hideg fürdőt kell venni. Ilyen módon edződik a test. Ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben és fizikailag is csúcsforma érhető el a rendszeres használat által. A szauna.hu internetes áruházban finn és infraszaunát is forgalmaznak. Mindkét félének megvan a maga előnye és hátránya. A finn szauna egyszerűbb és sokan emiatt inkább erre esküsznek. Az infralámpás kabinban azonban nem kell elviselni a nagy hőséget, mégis hasonló pozitív hatása van az emberi szervezetre.

Manapság a szaunákat már otthoni alkalmazásra is ajánlják. A nem túl magas vételár ráadásul idővel megtérül, hiszen nem kell fizetni többé a használatáért.

Print Friendly, PDF & Email