Az ideális csákány ismérvei

csákány
csákány

A kezdő kertészek jelentős része felteszi azt a kérdést, miszerint milyen talajművelő eszközökre van szükség? Vannak alapvető kellékek, amelyek nélkülözhetetlenek. Ugyanakkor léteznek olyanok is, amelyek fontosak, ám a használatuk nem rendszeres, idetartozik a csákány. Mire használható pontosan ez az alkalmatosság?

Ősszel és tavasszal általában a veteményest megtisztítják az esetleges növények gyökereitől, kövektől. Ilyen esetekben tesz jó szolgálatot ez a szerszám. Vásárlásnál érdemes figyelni arra, hogy erős, stabil nyéllel legyen ellátva. Ha fatípus mellett dönt a vásárló, akkor javasolt törekedni arra, hogy sima és repedésektől mentes felületű darab kerüljön a kosárba.

A csákány különböző változatai között nézhet szét mindenki a kertesz-bolt.hu internetes oldalon. Az árak elfogadhatóak, viszont tudni kell, hogy ezen a téren nem tanácsos spórolni. Ugyanis egy célszerűtlen tárgy rengeteg energiát igényel, lassabban halad a munkálat és rendkívül fárasztó. Egy optimális csákánnyal öröm dolgozni.

Print Friendly, PDF & Email