Jó megoldás a salétromos fal burkolása

Előnyös a salétromos fal burkolása
Előnyös a salétromos fal burkolása

A polisztirol szigetelés mindenképp hasznos, hogyha az épület energiaigényét vesszük figyelembe, hiszen sokkal kevesebbet kell fűteni. Viszont ezzel légmentesen lezárjuk a helyiségeket és a falak nem tudnak „lélegezni“. A penészedés felütheti a fejét bármelyik helyiségben, de ezt okozhatja beázás is.

A salétromos fal burkolása ebben az esetben szükségessé fog válni. Ezek a különleges burkolóanyagok nem fogják tökéletesen megoldani a problémát, de a használatukkal ki lehet szárítani a falakat.

A nedvesedés egy időre meg fog szűnni, viszont ne felejtsük el megtalálni a probléma valódi okát, mert végleg csak akkor fogjuk tudni megoldani.

Tehát, ha azon gondolkodunk, hogy nem ártana újravakolni a falat, akkor ajánlott felvinni egy réteg alsóvakolatot, ami nagy pórustérfogattal rendelkezik. A salétromos fal burkolásához a felujitaswebaruhaz.hu weboldalon egyaránt megtalálható az alsó és felső felújító vakolat is. Ha ez nem oldaná meg a problémát, akkor ki kell szivattyúzni a falból a nedvességet.

Print Friendly, PDF & Email