Megbízható szivattyú vezérlés

Megbízható szivattyú vezérlés
Megbízható szivattyú vezérlés
Megbízható szivattyú vezérlés

A házi vízmű rendszer fontos feladatot tölt be egy családi házba. Nagyon kellemetlen dolog tud lenni nyáron, ha nincs víz, amivel az ember egy kicsit felfrissüljön! Sajnos gyakran megtörténik, hogy a szakszerűtlen beállítás vagy szerelés miatt, a rendszer meghibásodik.

Az egyik leggyakrabban meghibásodott rész a szivattyú vezérlés. A szivattyú vezérlés feladata a szivattyú és a rendszer szabályozása. Ez a kis dobozka rejti a nyomáskapcsolót és a hőérzékelőt, amelyek a rendszer biztonságos üzemelésért felelnek.

Minkét szabályozó eszköz gyári beállítást kap, amit csak speciális esetekben érdemes leállítani. A nyomásszabályozó egy rugón alapszik, ami megfeszített állapotban tart egy membránt. A membrán érintkezik a rendszer vízfelületével és amikor túlfeszíti a rugót, akkor megszakítja az áramkört. A szivattyú vezérlés az áramkör megszakítás elvén alapszik. A túlmelegedés esetén is a hőérzékeny kapcsoló megszakítja az áramellátást, hogy a szivattyú motorját a leégéstől megvédje. Ez teszi a rendszert megbízhatóvá.

Print Friendly, PDF & Email