Rum alapú koktélok

A szaküzletekben kapható alkoholos italok között mindig akadnak olyanok, amelyek megosztják a fogyasztók véleményét. Példaként fel lehet hozni a rum különböző fajtáit is, amelyek nem mindenkinek nyerik el azonnal a tetszését.

Ez főként a nők körében igaz, hiszen megfigyelhető, hogy vannak, akik előszeretettel fogyasztják ezt a remek italt, míg mások sokáig még attól is vonakodnak, hogy egyáltalán beleszürcsöljenek egy pohárba.

A különböző típusú, ízű és márkájú rumoknak rendkívül széles a felhasználhatóságuk, ami azt jelenti, hogy nemcsak röviditalként fogyaszthatóak, hanem koktélba keverve is nagyon ízletesek. A barna, illetve fehér változatot kombinálva némi narancslével, citromlével és grenadine sziruppal, nagyon különleges íz-hatást lehet elérni.

Ez az egyveleg Planter’s Punchként került a köztudatba, de szintén nagy népszerűségnek örvend a Cuba Libre nevű is, aminek az alapját szintén egy kiváló minőségű rum képezi. Ebben az esetben, az alkoholt fel kell önteni egy kis kólával, meg fél lime levét kell hozzáadni.

Print Friendly, PDF & Email