Sok profi fotós NP-F980/F970 utángyártott akkumulátort vesz

NP-F980/F970 utángyártott akkumulátor
NP-F980/F970 utángyártott akkumulátor

Sok fényképészben felmerül a kérdés, hogy melyik áramforrás a legjobb választás egy kamerának? Végtére is számtalan gyártó állít elő különböző kapacitású NP-F980/F970 utángyártott akkumulátor típusokat. Próbáljuk meg megoldani ezt a problémát!

Az akkuk kiválasztásának első és legfontosabb kritériuma az aktuális kimenet. Sokan nem értenek egyet ezzel és azt állítják, hogy a legfőbb szempont a kapacitás. Így, amennyiben az minél magasabb, annál több képkockát lehet készíteni egyetlen feltöltéssel.

Ez az állítás hibás. A nagy kapacitású elemek nem mindig képesek a maximális számú képkocka biztosítására. De miért van ez így? Azért, mert minden digitális fényképezőgép rendelkezik egy áramvezérlővel, ami vezérli a feszültséget.

Ez az áramvezérlő ad jelet arról, ha a készülék töltöttsége alacsony. A vezérlő meghatározza az NP-F980/F970 utángyártott akkumulátor töltöttségi szintjét a saját feszültségén keresztül. Amennyiben alacsonyabb feszültségkorlát lépne fel, jelzi az akku cseréjének szükségességét.

Print Friendly, PDF & Email