A tequila fogyasztása Mexikóban és más helyeken

Általában minden alkoholos italnak megvan a sajátos fogyasztási módja. A hiedelmekkel ellentétben a tequila fogyasztása semmiben sem tér el a pálinkáétól, már ha a hagyományos felhörpintési módról van szó. Például az ital hazájában, Mexikóban ezt kísérő nélkül isszák. Természetesen az európaiak ezen meglepődnek, ugyanis ők máshoz vannak hozzászokva. Itt és sok más helyen a tequila silver fajtáját sokszor sóval és citrommal iszák.

Aki már ivott ilyet, tisztában van vele, hogy először is a sót a kézre kell szórni, majd azt lenyalni. Ezt követően gyorsan meg kell inni a tequilát és megenni egy szelet citromot. A gold esetében a szertartásos fogyasztás kelléke a fahéj és a narancs. Ennél is pont úgy kell eljárni, mint az előző esetében.

Kuriózumként fontos megjegyezni, hogy ezeket a rossz utóízek elfedésére használtak abban az időszakban, amikor a gyengébb minőségű tequila állt csak rendelkezésre. Manapság a színvonalas, igen nívós italok miatt már a tequila fogyasztása igen egyszerűvé vált, főleg Mexikóban.

Print Friendly, PDF & Email