Új házat épít? A fűtési rendszeren sokat spórolhat

a fűtési rendszer részeEgy új ház építésénél lehetőség van a legújabb épületgépészet használatára. Modern technika beépítésével nagymértékben csökkenthetőek a ház fenntartási költségei. Fontos a szigetelés és a szellőztetés megfelelő kialakítása, de a fűtési rendszer része sem elhanyagolható ennek a dolognak.

Ugyanis, ha külön fűtést és hűtést biztosító épületgépészeti megoldást alkalmaznak, akkor szinte kétszeres a beépített szerelvények száma, ami több helyet foglal el és több meghibásodási lehetőséget is hordoz.

Össze lehet vonni is a kettőt és egy rendszerrel megoldani a fűtést és hűtést, mikor mire szükség van. A fűtési rendszer része a szivattyú, ami megbízható és takarékos módon juttatja el a fűtőközeget a hálózat minden pontjához.

Modern, kondenzációs kazánoknál szükséges lehet egy kondenz átemelő beépítésére is, amikor a kazán alacsonyabb szintjéről kell valami magasabb ponton levő lefolyócsőbe elvezetni az égési gázokból kiváló vizet. Ez az enyhén savas kémhatású szennyvíz, ami a lúgos szappanok, mosó és mosogatógép vizével keveredve semlegessé válik.

Print Friendly, PDF & Email