A betonkerítés fő funkciója a védelem

betonkerítésA technika fejlődése a kerítések típusain is nyomon követhető. Néhány évtizeddel ezelőtt, még abból építettek határvonalat a magánbirtok köré, ami éppen a kezük ügyébe akadt a tulajdonosoknak. Használtak nádat, gyékényt, vesszőt, követ.

Később a drótháló lett a kerítések fő alapanyaga. Ma már a betonkerítés a menő, de készülhet ilyen konstrukció kovácsoltvasból és faragott fából is. Igazából az építmény szerepe határozza meg, hogy miből készítik.

Aki a természetességre törekszik, az mind a mai napig szívesen használja az ősibb építőanyagokat. Újabban ismét divatba jöttek a nádból készült konstrukciók. Akik egyszerű és olcsó megoldást keresnek, azok kihúznak egy dróthálót a határvonalra és azzal el is van intézve a dolog.

Azonban, ha a védelem a fő cél, akkor érdemes elgondolkodni az erős betonkerítés megépítésén. Ez egy időtálló szerkezet, amin a legelvetemültebb rablók is csak nagy nehézségek árán jutnak keresztül, ezért a védelmi célokra tökéletesen megfelel. Viszont, ha látványos kerítéssel szeretnénk körbevenni a telket, akkor a kovácsoltvas és a fa lesz a jó megoldás.