Belső gyermek-családállítás a jó szülővé válásért

Belső gyermek-családállítás
Belső gyermek-családállítás

Mindegyikünkben él egy gyermek, aki emlékszik a sebekre és a megtévesztő reményekre. Belső gyermek-családállítás gyakorlatnak az a célja, hogy segítsen nekünk hallgatni ennek a gyermeknek a hangját és több belső szabadságot szerezzen nekünk.

Egy érzelmi vihar, amit valamilyen ártatlan megjegyzés okoz, mély és tartós szomorúság érzése, amit nem lehet megmagyarázni sem eseményekkel, sem körülményekkel, az elismerésre vagy a gondoskodásra való hatalmas szükség – mindez belső gyermekünk megnyilvánulása. Azé a részünkké, amit senki sem ért meg, hiába próbálja kitartóan kifejezi az igényeit annak ellenére, hogy a múltban senki sem figyelt fel erre.

A belső gyermek-családállítás gondolata mindenki előtt ismert, aki érdeklődik a személyiségfejlesztés iránt. A negatív múltbéli események legyőzéséhez először is szégyen és bűntudat nélkül fogadja el a félelmét és ne próbálja azt elutasítani. Mondja ki hangosan: “Félek!”. A belső gyermek-családállítás konzultációk alkalmával rájön arra, hogy a félelem a saját gondolatainak az eredménye.