Rohamosan növekvő akkumulátor árak

Azt gondolnánk, hogy az átlagembereket a kobaltpiac állása nincs miért foglalkoztassa, de aki kicsit is tud a mindennap használt okostelefonok akkumulátorairól, azt tisztában van vele, hogy számunkra is fontos ezen anyag árfekvése. Ugyanis a mobilok akkumulátora ennek az anyagnak a felhasználásával készül, így az akkumulátor árak nagyban függnek ettől is.

Főleg most, hogy a hibrid autók gyártása is nagymennyiségű kobaltot emészt fel, ami ennek okán igencsak megfogyatkozott. Ha valaki néhány hete vásárolt telefont vagy akkut, az most meglepődne az akkumulátor árak jelenlegi értékén, ugyanis 100 százalékos növekedés tapasztalható.

Nem tudni, hogy mi lesz a továbbiakban, de az biztos, hogy ezentúl ajánlott még inkább vigyázni az okoskütyükre, mert ha le kell cserélni ezeket vagy alkatrészt kell venni hozzájuk, akkor az igencsak megterhelheti a zsebünket. Ha pedig már valakinek most gondja van a mobiljával, akkor érdemes minél hamarabb utánanézni, mert lehet, hogy van olyan szaküzlet vagy szerviz, ahol még a régi akkumulátor árak vannak.